responsiivisuus

Responsiiviset nettisivut

Ovatko sivusi responsiiviset ja mobiiliystävälliset? Mobiiliystävällisyys on terminä helppo päätellä, mutta mikä ihmeen responsiivisuus?
Käytännössä responsiiviset sivut ovat mobiiliystävälliset sivut. Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että sivut skaalautuvat laitteesta ja näytön koosta, sekä tarkkuudesta riippumatta oikein. Kaikki on helposti luettavissa ja mitään ei tarvitse erikseen zoomailla tai vastaavaa.Olet varmaan joskus siirtynyt ”normaaleilta” nettisivulta ns. mobiiliversioon, missä nettisivun URL:iin on lisätty eteen m.

Esimerkiksi www.facebook.com onkin vaihtunut m.facebook.com

Kyseessä on tällöin ns. ”Mobile-dedicated” sivusto, eli tarkoitettu yksinomaan mobiililaitteilla selaamiseen.Tämä on ollut ihan ok tapa ja joissain tapauksissa on edelleenkin sitä, mutta nykyään arvostetaan oikeasti responsiivisia verkkosivuja. Responsiivisuus ei ole automaatio, vaan sivun tekijä joutuu tarkistamaan sivujen toiminnan erilaisilla näytön koko + resoluutio -kombinaatioilla. Varsinkin, jos sivuille tehdään personoitua sisältöä, pitää olla skaalautumisen kanssa tarkkana.

Responsiivisuus ei ole pelkästään ulkonäköasia, vaan se vaikuttaa myös hakukoneoptimoinnin lopputulokseen. Google arvostaa mobiiliystävällisiä sivuja, mitkä toimivat kokonaisuudessaan saman URL:n alla, kuten tästä twiitistä voidaan päätellä. Eikä ihme, kuten alla olevasta kuvaajasta näkee, on mobiililaitteella internetin käyttäminen ajanut jo työpöytäversioiden ohitse. Pohdi omaa internetin käyttöäsi, istutko tietokoneella vai selaatko kännykällä?Oletko valmis hankkimaan uudet, responsiiviset sivut tai muokkaamaan vanhoista nykyaikaiset? Ota yhteyttä ja katsotaan responsiivinen ratkaisu asiaan.

Kommentoi

Scroll to Top