Uudet kotisivut

Kokonaan uusien verkkosivujen hinnat pyörivät noin sadasta eurosta aina tuhansiin euroihin ja se on vieläpä ihan perusteltua.

Yksinkertainen ”landing page” eli etusivu

Kuvittele tilanne, missä haluat uudet kotisivut, missä on vain yksi sivu, etusivu. Tällä sivulla on otsikkona yrityksesi nimi, logo ja sen alla jonkinlainen slogan. Lisäksi löytyy lyhyehkö teksti, missä selostat mitä yrityksesi tarjoaa. Tämän alapuolelta löytyy yhteystiedot ja yhteydenottolomake.

Thats it.

Haluatko maksaa tästä 1500€? En uskonutkaan. Ja miksi pitäisi? Keneltä tahansa asiaan paneutuneelta menee tällaisen kotisivun luomiseen korkeintaan muutama tunti. Hintaa voisi todellisuudessa kertyä jopa alle 100€, riippuen käytetäänkö valmiita tekstejä asiakkaalta ja sivun osiot tulevat pääsääntöisesti teemasta ja lisäosista. Lisähintaa tulee tietenkin sitten hakukoneoptimoinnista, ylläpitotehtävien asettamisesta jne.

uudet kotisivut

Monipuolinen ja -sivuinen verkkosivusto

Sitten väliin putoaa sivusto, millä on monta erillistä sivua, esimerkiksi hinnastoa, tuotteista kertovia sivuja, yhteystietosivu, blogia jne.

Kotisivut ovat yksilölliset ja sisältävät erilaisia grafiikoita ja visuaalisia lisäyksiä, kuten kuvagallerioita, taustakuvia jne.

Tämäntyyppinen sivusto vaatii jo useamman tunnin työtä ja suunnittelua. Sisällön luominen jokaiselle sivulle pitää hakukoneoptimoinnin kannalta miettiä tarkkaan ja sekin vie tietenkin aikaa. Tässä hintaan vaikutta hyvinkin paljon kuka sisällön tuottaa. Jos asiakas osaa ja haluaa kirjoittaa oman sisällön, jää palvelun tuottajalle tehtäväksi tarkistaa tekstin ”tekninen” puoli, eli esimerkiksi avainsanojen ja otsikoiden oikeaoppinen käyttö. Kuitenkin valikoiden, taustojen, siirtymien, linkitysten jne. luomiseen menee nopeasti paljonkin aikaa. Tässä auttaa, jos asiakas ei halua mitään yksilöllisesti tehtyä suunnittelua, vaan esimerkiksi WordPressin valmiit teemat ja lisäosat kelpaavat, asiakkaan tyylille muokattuna tietenkin.

Tämän tyyppinen sivusto maksaa useimmiten satoja, laajuudesta riippuen jopa tuhansia euroja.

kotisivut

Yksityiskohtaiset ja uniikit kotisivut alusta alkaen

Tämä on kaikkein kallein vaihtoehto. Käytönnässä tässä puhutaan jo tuhansien koodirivien kirjoittamisesta asiakkaan verkkosivua varten.

Koodi pitää myös varmentaa toimivaksi ja sen muokkaaminen on työlästä (ei toki tekijälle itselleen, useimmiten). Näiden sivustojen tekijöillä pitää olla useampia koodauksen kieliä hallussa, kuten html, PHP, CSS, java jne.

En keskity tämän tyyppisiin kotisivuihin tällä sivulla, mutta teen asiasta mahdollisesti blogikirjoituksen myöhemmin.

Näissä sivuissa voi hinta nousta helposti moniin tuhansiin euroihin ja pitää miettiä tarkkaan, onko se tarkoituksenmukaista.

Vanhojen kotisivujen päivittäminen

Mitäpä jos sinulta tai yritykseltäsi sitten löytyy jo kotisivut?

Voiko niitä käyttää pohjana ja säästää siten rahaa, päivittämällä olemassa olevaa sisältöä ja ulkonäköä?

Lähtökohtaisesti kyllä. Jos sivujen sisältö on ajantasaista ja pitää paikkansa edelleen, säästää sivujen päivittämisellä paljonkin rahaa. Tässä tapauksessa käytännössä päivitetään siis ulkoasu nykyaikaan. Se onnistuu nopeasti esimerkiksi erilaisten teemojen ja lisäosien avulla. Tässäkin tapauksessa toki hintaan vaikuttaa suuresti kotisivusjen koko. Montako eri sivua täytyy päivittää vastaamaan sivuston uutta ulkoasua ja miten monimutkaisia sisältöjä sivuille halutaan. Jos taas halutaan täysin uniikit sivut html:ää, CSS:ää ja JS:ää käyttämällä, nousee hinta tietenkin paljon korkeammalle.

Sisältöönkin voi tarvita tässä tapauksessa päivitystä. Esimerkiksi hakukonealgoritmit ovat päivittyneet todella paljon lyhyessäkin ajassa ja hakukoneoptimoinnin kannalta, kannattaa sivuston sisältö vähintäänkin käydä läpi. Mahdollisista muutoksista saattaa tulla lisäkustannuksia.

responsiivisuus

Ovatko nykyiset kotisivuni nurin päivityksen ajan ja kauanko päivitys kestää?

Verkkosivujen ei lähtökohtaisesti tarvitse olla alhaalla päivitystä tehdessä. Verkkosivujen nykyisestä tilanteesta voidaan ottaa kopio ja työstää sitä joko oman palvelimen sisällä tai ns. offline -tilassa. Päivityksen valmistuttua, voidaan uusitut sivut työntää vanhojen tilalle nopeasti, ilman pitkiä katkoja. Palvelimen sisällä työstäminen etuina on se, että asiakas ja testaajat voivat testata sivuja jatkuvasti, mutta uudet sivut voidaan työvaiheiden ajaksi piilottaa kuitenkin ulkopuolisilta.

Päivityksen kestoon vaikuttaa edellä mainitut sivuston laajuus ja monipuolisuus, sekä uusien sivujen haluttu ulkonäkö ja toiminnallisuudet. Aikaa voi siis kulua parista päivästä useaan viikkoon, mutta asia käydään läpi tässä tapauksessa nykyisten sivujen analysoinnin ja uusien suunnittelun aikana.

tiimalasi

Minkälaiset kotisivut sitten sopii juuri minulle?

Siihen ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta, mutta voimme katsoa oikeanlaiset kotisivut juuri Sinulle, eli ota rohkeasti yhteyttä!

Scroll to Top